Vi er mer enn konsulenter

Om Viati

Viati er et IT-konsulentselskap i vekst, aktivt innen områder som systemutvikling, integrasjon og IT-arkitektur. Vår styrke er at vi ser på helheten – både med våre ansatte og kunder. Vi har en vi-tankegang i alt vi gjør, som gjør at vi utvikler oss sammen med kundene våre. Med vår bransjekunnskap – blant annet innen transport, spill, handel, bank og forsikring – hjelper vi våre kunder til bedre brukeropplevelser og mer effektive prosesser. Vi forstår hvordan kundene våre best kan dra nytte av teknologiene og trendene som former fremtiden i dag.

Markedets mest attraktive modell

Motoren i Viati er 80/20-modellen. Det er basert på at 80 % av alt konsulentene våre fakturerer i sin helhet tilfaller dem personlig. De resterende 20 % går til selskapet som dekningsbidrag og utbytte. Disse 20 % dekker blant annet salgsstøtte, administrasjon, avtaler, opplæringsverktøy og presentasjonsmateriell.

Modellen er basert på at konsulentenes tid er viktigst – de kan fokusere på å gjøre en god jobb mens andre hos Viati tar seg av resten, alt fra salg til administrasjon.

Vekst og deleierskap

Viati har hatt sterk vekst siden selskapet ble dannet og omsatte for 274 millioner SEK forrige regnskapsår (2021/2022). Resultatmarginen har vært over 10 % årlig, til tross for markedsledende lønn. Dette er mulig takket være konsulentbransjens laveste overheadkostnader. For eksempel har vi kun 5 faste faste kostnader på 184 ansatte. I tillegg til våre ansatte har vi mange prosjektmedarbeidere og underkonsulenter.

Vi kan stolt konstatere at Viati har Soliditets og UCs høyeste kredittrating (AAA og UC 5). Generelt kreves det 10 års aktivitet for at et selskap skal motta AAA, Viati var ett av to selskaper som mottok det for tidlig i 2011 (etter bare 5 år). Viatis suksess er basert på at våre ansatte føler seg involvert og forpliktet til selskapet. Derfor tilbys alle ansatte medeierskap. Viati eies dermed 100 % av våre ansatte som også er aktive i selskapet. Eierskap er viktig for å skape riktig motivasjon og kan være en betydelig inntektskilde i tillegg til lønn. Den faktiske andelen av våre konsulenters personlige honorarer er derfor høyere enn 80 %. For mer info om markedets mest konkurransedyktige modell, se 80/20-modellen.

Gruppen

Viati-konsernets virksomhet drives i regionale datterselskaper. Datterselskapene er i dag Viati Dalarna AB, Viati Göteborg AB, Viati Stockholm AB, Viati Sundsvall AB Viati Örebro AB og Viati AS (vårt norske datterselskap), men det kommer flere. Morselskapet heter Viati Konsult AB. Alle selskaper jobber tett sammen og deler samme forretningskonsept, visjon og kjerneverdier.

I tillegg til Viati inngår også teknologikonsulentselskapet MyVi som datterselskap i konsernet.

Våre byggeklosser

Følsomhet

Vi tror på ansatte som er sensitive for kundenes og ansattes situasjon. Vi lytter, forstår og handler deretter. Vi skaper tryggheten som trengs for å tørre å skape effektive IT-løsninger for fremtiden.

Langsiktig

Vi ser langsiktighet som nøkkelen til suksess både for oss selv og for våre kunder. Vi jobber derfor langsiktig i alt vi gjør og streber alltid etter å gjøre kunden til en helt. Vi tror at vårt langsiktige perspektiv skaper trygghet for kunden om at vi gjør de riktige tingene både i dag og i morgen.

Resultater

I alt vi gjør er vi drevet av å oppnå resultater for våre kunder og oss selv. I hver leveranse er det resultatet som teller.

Skidåkare på en sjö i kvällssolen