Vi tror på individer som tror på seg selv

Vår kompetanse

Vi tror på individer som tror på seg selv – konsulenter med solid erfaring, sosial kompetanse og driv til å videreutvikle seg. Derfor eier våre konsulenter sin egen kompetanseutvikling og på denne måten kan vi ligge i forkant av IT-kompetanse og bli oppdatert på de nyeste verktøyene og teknologiene, tilpasset markedets behov. Hos Viati streber vi alltid høyere for å skape best mulig resultater for våre kunder, vi blir inspirert og utviklet av våre kunders suksess.

Spesialområder

Våre konsulenter har mange års erfaring innen sine fagområder og er ofte sertifisert innen disse.

Viati har mange spesialister med lang erfaring innen utvikling, både utviklere og arkitekter. Viatis-konsulenter jobber primært med utviklingsplattformene .NET og Java. Utviklingen er ofte smidig med verktøy og metoder som Scrum og TDD.

Viati har konsulenter med lang erfaring med mulighetsstudier og undersøkelser innen IT-arkitektur. Oppdragene omfatter ofte både drifts- og IT-spørsmål, noe våre konsulenter er vant til. Våre arkitekter er sertifiserte og dyktige innen ulike teknologiområder som integrasjon, systemlandskap, infrastruktur, standardsystemer og utvikling.

Vi bidrar til å styre kraften og kompetansen som allerede finnes i bedriften eller organisasjonen sammen med våre konsulenters kompetanse i prosesser og drift mot et felles mål. Vi mener at en attraktiv og konkurransedyktig bedrift, eller organisasjon, kontinuerlig må jobbe med prosess- og forretningsutvikling.

I de fleste oppdrag Viati utfører inkluderer løsningen en form for integrasjon mellom ulike systemer. Viati har både arkitekter og spesialister på området. Vi har mange konsulenter som behersker integrasjonsverktøyene fra blant annet Microsoft, for eksempel Biztalk, og IBM sine løsninger.

Viati har prosjektledere med erfaring fra arbeid i både store og små prosjekter. Vi har omfattende kunnskap om prosjektledelse med ulike modeller. Å innføre smidige arbeidsmetoder i praksis i våre kunders virksomhet/bedrifter er noe vi har de fleste referanser i.

Vi har spesialister på ulike forretningssystemer, alt fra støtte- og analysesystemer innen økonomi, administrasjon og BI (Business Intelligence), til GIS-løsninger (Geographical Information System) til bransjespesifikke løsninger som trafikkinformasjon, transportnettverk og trafikkstyringssystemer i vei, jernbane og luft.

Vi hjelper våre kunder med å etablere effektive og produktivitetsfremmende løsninger innen kommunikasjon, samarbeid og gruppeprogramvare. Avhengig av kundenes strategi og ønsker bygger vi kundens eget utstyr og/eller skybaserte tjenester. Vi jobber med løsninger fra blant annet Microsoft og IBM.

Viatis UX-designere fokuserer på å skape brukervennlige og engasjerende digitale opplevelser. Ved å forstå kundens målgruppe, behov og forventninger, jobber de med brukerreiser, wireframes, prototyper og testing. De samarbeider tett med utviklere, prosjektledere og IT-arkitekter for å sikre at brukeropplevelsen prioriteres gjennom hele produktets livssyklus. På denne måten bidrar våre rådgivere til å tilby løsninger som oppfyller kravene til brukervennlighet, tilgjengelighet og brukervennlighet.

Kundcase

Vi er ikke bedre enn vår siste leveranse og vi streber alltid etter å levere varige resultater som overgår kundenes forventninger. Vi tror på krysslæring mellom ulike bransjer og bedrifter. Oppdragene spenner fra alt fra offentlige etater, banker og forsikringsselskaper, til spill- og moteselskaper. Vi fokuserer på å levere konkrete løsninger og våre returnerende kunder er bevis på vår evne til å levere kvalitet som varer.

Langsiktige samarbeid

Vi har samarbeid og rammeavtaler med mange myndigheter og private virksomheter innen for eksempel samferdsel, finans/bank, og industri. For å tilby våre kunder best mulig kompetanse samarbeider vi gjerne med andre konsulentselskaper både i leveranser eller for å få til en rammeavtale. Vi jobber også tett med produktleverandører, for eksempel er vi Gullpartner med Microsoft.

Viati har i dag egne rammeavtaler med:

 • det svenske bolagsregistreringskontoret
 • Centrala studiestödsnämnden (CSN)
 • Göteborgs stad
 • den svenske folkhelsemyndigheten
 • den svenske socialförsäkringskassan
 • det svenske handelskammeret (DIGG)
 • Värmland Region
 • Västernorrland Region
 • Uppsala Region
 • Östergötland Region
 • Sundsvall Kommune
 • Statens institutionsstyrelse, SiS)
 • Svenska Tjänstepensionsverket (SPV)
 • Trafikverket
 • Örnsköldsvik Kommune
Fjäll med gröna ängar